Кукурудза
Україна знаходиться в Top10 виробників і експортерів жовтої кукурудзи (маїс).
Кукурудза (/ meɪz / Mayz; Zea Mays підвид Mays L, з іспанської: Maíz після таино mahiz), відомий в деяких країнах англійської мови як кукурудза, велике зернове рослина, одомашнена корінними народами в Центральній Америці в доісторичні часи. Листові стебла виробляє качани, які містять зерно, насіння, які називаються зернами. Після контакту європейців з Америкою наприкінці 15 і початку 16 століть, дослідники і торговці привезли кукурудзу назад до Європи і ввели його в інші країни. Кукурудза поширилася на решту світу через її здатність рости в різних кліматичних умовах. Багаті цукром сорти кукурудзи зазвичай вирощують для споживання людиною, в той час інші сорти кукурудзи йдуть на корм худобі і в якості хімічної сировини.
Кукурудза є найбільш широко вирощуваної зерновою культурою по всій Америці, 332 млн. тонн щорічно вирощується в одних тільки Сполучених Штатах.
Рослина кукурудзи часто 2,5 м (метрів) (8 футів) у висоту, хоча деякі природні штами можуть рости до 12 м (40 футів). Стебло має вигляд бамбуковій палиці та зазвичай складається з 20 міжвузлів 18 см (7 дюймів) довжини. Листя ростуть від кожного вузла, який зазвичай 9 см (3,5 дюйма) в ширину і 120 см (4 фути) завдовжки. Зерна мають розмір гороху, і ростуть правильними рядами навколо качана, що містить речовину, яка формує качан. Початок зазвичай містить 600 зерен.
Кукурудза широко культивується в усьому світі, і більшу вагу кукурудзи проводиться щороку, ніж будь-які інші зерна. США виробляє 40% врожаю у світі, інші топ країнами-виробниками є Китай, Бразилія, Мексика, Індонезія, Індія, Франція і Аргентина.
Кукурудза робить більшу кількість зеленої маси, ніж інші зернові рослини, тому можуть бути використані на корм худобі. Перетравність і смакові якості вище, коли силосуется і ферментирование, а не висушують.
ТОВ "Валмар Інгредієнтс» може поставити вам Жовту кукурудзу (маїс) фуражного класу походження Україна.