Желатин
Желатин - це суміш білкових речовин тваринного походження. Слово «желатин» походить від латинського «gelatus», що означає «замерзлий, застиглий».
Желатин - це прозоре, крихке (коли сухий), тверда речовина без запаху, від злегка жовтуватого до світло-коричневого кольору, що отримується з шкіри і кісток великої рогатої худоби та свиней.
Желатин застосовується у виробництві:
Молочна промисловість - морозиво, сметана, йогурт, сир, вершкові торти;
М'ясо - шинка, холодець, консервовані шинки, м'ясних і рибних консервів, м'ясних хлібів, паштетів;
Десерти - желе десерти, пудинги, глазур;
Кондитерські вироби - жуйки, пастилки, вафлі, цукерки, зефір, цукати, креми;
Інші - консоме супів, соусів, вина;
Фармацевтика - капсули, драже тощо;
Виготовлення клею, фотоматеріалів.
Желатин містить велику кількість гліцину, амінокислоти, яка є одним із джерел енергії для життєдіяльності організму. Білкові продукти бідні гліцином, тому желатин - корисна добавка до м'ясного раціону.
"Valmar Ingredients" пропонує Свинячий Желатин 180-280 Bloom походження Польща. Абиякий mesh можливий від 8 до 32 mesh, стандарт 20 mesh.