Лактоза
Лактоза харчова (молочний цукор) - вуглевод групи дисахаридів, міститься в молоці.
Органолептичні показники: Смак і запах: солодкий, без запаху. Колір: білий. Консистенція: кристалічний порошок.
Застосування лактози:
- Хлібобулочна промисловість (для отримання золотисто-коричневої скориночки, сприяє збільшенню обсягу хліба та здобних виробів);
- М'ясна промисловість (маскує солоний і гіркий присмак, покращує стабільність продукту при зберіганні);
- Кондитерська промисловість (поліпшується основа карамелей, виробництво гіркого шоколаду, джемів, мармеладу, бісквітів, цукерок, глазурі);
- Згущене молоко (застосовують при виробництві як затравки для кристалізації);
- Виробництво дитячого харчування для вирівнювання рівня лактози в молоці з її рівнем в людському молоці (6,2);
- Алкогольна продукція (посилюється і одночасно пом'якшується смак алкогольного напою, покращує органолептичні властивості напою і пом'якшує негативні наслідки, які бувають при передозуванні спиртного).
"Valmar Ingredients" пропонує Лактозу харчову 99%+ 100 mesh походження США. Пакування у мішках 25 кг.